måndag, april 23, 2007

En oas i färdiglunchöknen

Jag äter långt ifrån så hälsosamt som jag önskar (eller för den delen predikar). Särskilt luncherna tenderar att bli väldigt provisoriska och försvinner ibland helt från dagsordningen.
Det är förstås förkastligt men vad gör man när tiden är knapp och handlingshorisonten består av korven på hörnet eller matbutikernas hav av ledsna inplastade ursäkter för en sallad?
Men nu, tack vare mitt lokala Daglivs take away-satsning, finns det äntligen ett anständigt alternativ i form av rätterna från Bosphorus. Företaget producerar matkultur från "östra medelhavet" i form av sallader wraps och annat som hittils varit mycket gott, smakrikt, kryddigt och fräääscht (för använda bimbospråk).
Rekommenderas åt alla desillusionerade stresslunchare i Stockholms innerstad. Och att man dessutom får en välbehövlig påminelse om allt gott som, det envetna mediabruset till trots, kommer från mellanöstern är en härlig bonus.
Bilden föreställer förresten Ezme, en pikant sås som just förgyllde kycklingen i min bulgursallad.