tisdag, maj 30, 2006

Village of the over 55s

Har precs avslutat Douglas Couplands JPod. Njöt av varenda stycke.
Guardians intervju med Doug är riktigt trevlig, liksom recensionen, till skillnad från den i Times Online som är missriktad och oförstående.

Apropå teknikfetishism och framtidstro så har Next Generation Online, en sajt med seriös bevakning av spelbranschen, en intressant text om turerna kring prissättningen av Sonys kommande spelkonsol Playstation3. Sony annonserade nyligen att PS3 kommer kosta 600€ när den lanseras senare i höst vilket har väckt starka reaktioner i spelvärlden.

Och apropå del 3, så är X-men3:The Last Stand sevärd trots den nye regissörens, Brett Ratners, ambitiösa försök att fördumma uttrycket efter Bryan Singers eleganta föregångare. Man kan fråga sig om det är värt att diskutera skillnaden i trovärdighet mellan två filmer om läderklädda muterade superhjältar men jag vill ändå påstå att det finns en del intelligens att hämta mellan de bombastiska vändningarn asom håller bästa operaklass. Håller med New York Metro om att "The franchise has survived the Director".

Och slutligen, apropå mutanter och dylika minoriteter, har Guardian ett superintressant reportage om en Engelsk community där innevånrna inte får vara yngre än 55. Enligt artikeln skapar det tydligen en mycket trivsam stämning bland de ålderstigna invånarna som uppenbart klarar sig utan den åldersstigmatisering vi yngre utsätter dem för.