tisdag, juni 26, 2007

New York sätter fart på sommaren

Cool Hunting påminner om att den bästa festen alltid är någon annanstans. New Yorks MoMA:s Tensta Konsthall-variant PS1 förbereder en Summer Warm-Up med DFA, Juan McLean, Dennis Ferrer och andra hipsterakter en genomsnittliga bloggare ääälskar sen deras första blandband (och ofta känner via någons flickväns syrra). Det lär bli alldeles alldeles, alldeles, alldeles underbart...
Inte mycket att göra åt i det här fallet annat än att förbereda sig på olika former av "du skulle varit där". Och låtsas att Accelerator är ett evenemang av internationell rang och inte bara ett betal-Popaganda.
Bilden kommer från ett videoverk av albanske konstnären Adrian Paci som jag såg på PS1 för drygt ett år sedan (när jag skulle se en Pixar-utställning på MoMA). Det består av två skärmar uppställda mittemot varandra. På den ena finns en albansk-amerikanskt barn som sjunger en visa för sina äldre släktingar i Albanien som finns på den andra skärmen. Så fort barnet sjungit en vers svarar släktingarna med sjunga samma bit i kör tills de har kommit igenom hela sången.