torsdag, maj 31, 2007

Den oändliga kampen mellan gott och en annan sorts gott

På en amerikanskt smaklös datorteknik-konferens scen möts två individer som haft enormt stort inflytande på hur saker och ting fungar idag, torsdagen den 31:a maj 2007.
Hur det här skrivs och hur det möjligen läses av nån där ute, är i bägge fallen (direkt eller indirekt) i högsta grad ett resultat av vad Steve Jobs och Bill Gates har strävat efter sen nån gång i mitten av 70-talet.
Sättet de respektfullt bemöter varandra i detta (väldigt konstruerade) samtal vittnar entydigt om att rivaliteten dem helt saknar en personlig karaktär. Måhända konkurrerar deras företag med varandra men på ett personligt plan verkar den fortsatta vägen framåt är långt viktigare än de (i spelet inbyggda) konflikter med andra som vandrar på samma väg.
Och apropå vägen så är det bara 10 dagar kvar till WWDC i San Francisco då Apple sannolikt visar några nya godsaker att ta med sig i framtiden.
Om någon förresten reflekterar över att bloggen numera bara handlar om Apple så beror det nog mest på att det är hög tid att avlösa min söta men trötta lilla PowerBook med en yngre förmåga, och denna nya förmåga kommer sannolikt tillkännages just där och just då.
Efter kan vi förmodligen återvända till de navelskådande sågningarna av hufvudstadens ursäkter för finkultur.