torsdag, augusti 23, 2007

Avlyssna mig, tack

Det här med att Echelon lyssnar på allt vi gör på internet är ju en smula obehagligt. Att bleka och lönnfeta amerikanska cia-hackers sitter i nån dåligt ventilerad bunker, sörplar cola och läser våra chattar på MSN, kommentarer i Facebook och lyssnar när vi kör Skype. Jag menar, de har säkert väldigt dålig hy och det där rummet lär lukta som ett riktigt insvettat gymnastikomklädningsum, men nu tappar jag spåret en smula.
Avlyssning dock plötsligt visat sig vara riktigt snyggt och dessutom arty. Wired tipsar om en utställning som vänder på begreppen. Den heter Dark Matters: Artists See the Impossible som visas på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco.
Under rubriken reality check lyder temat:
-"A group exhibition of hi-tech installations, photography, video and conceptual projects that uncover the unexpected, the invisible and the hidden"
Dark matters inkluderar verket Listening Post av Ben Rubin och Mark Hansen. Listening Post scannar internetforum och chattar och projicerar därefter det som skrivs på 231 prydliga små LCD-skärmar.
Kort paus för fritt tänkande.
Det här vill jag se i Stockholm! Kanske efter Joakim Koester?